Thursday 21 July 2016

ADALET--Adil (Etik) Olmayana Gerekce Etige ve Etik Degerlere Guc ve iktidar ile Hakimiyettir

Bilimin ve her an yenilenen bilimsel bilgisinin olgu temelinde herkese gozlem veren bir ortak hipotez ve teorisi ya da matematiksel ve mantiksal bir formulu denklemi olamayacagiundan, insanoglu etik temelinde her turlu adaleti yapilandirilmislik temelinde metafizigin ve de insanoglunun gucu ve iktidari temelinde kendi turu bunyesinde biri birine hakimiyet kurabilmek ve yonetip yonlendirmek adina sorgulanmaz etik degerleri nesilden nesile aktararak inanc ve cagdisiligi ve de ideoloji ve cagdisiligi temelindeki hakimiyetini NE BIR ADALET NE DE ETIK OLMAK TEMELINDE KURMAMIS VE YAPILANDIRMAMISTIR.

SADECE ETIK HER TURLU DEGERI TOPLUMA DAYATARAK VE DEGERLERI DE AYRISTIRIP TOPLUMSAL TEMELDE KUTUPLASMA YARATARAK VE BUNU DA ADIL BIR COZUM ADINA HUKUKUNU YARATARAK HAKIMIYETININ HUKMUNU ADIL OLMAYAN VE ETIK OLMAYAN BIR SEKILDE YAPILANDIRMISTIR.

Simdi yukarida yazilanlari somuta indirgeyelim, yani aciklayalim.

Yukaridaki basligi baska bir sekilde ifade edersek, HAKIMIN HUKMUNUN HUKUKU (Yapilandirilmis 3H) oldugunu goruruz.

yani adil ve etik olmayan ve topluma dayatilan ayristirici etik degerlerin guya sosyo-etik adaletini saglamanin yapilandirilmis 3H'si.

Simdi insanoglunun bu yapilandirdigi 3H'nin cesitlerine ve fiili uygulamalarina bakalim
Hakim Cesitleri- Nesnel ve Genel

Soyut Olarak- Yaratici, planlayici, programlayici tanri v.s.
Somut olarak- Birey, aile, sulale, asiret, soy, zumre, parti, sinif v.s.

Hakim Cesitleri- Oznel ve Ozel

Soyut Olarak- Allah, God, Yahua, Zeus, Krishna v.s.
Somut Olarak-Otokrat, diktator, monark, padisah, sultan, sah, kral ve kralice v.s.

Hukum Cesitleri
Yani hakimin dedikleri ve de yaptiklarini hayata fiili olarak indirgeme ve uygulama
Ideolojiler, izmler, ve her turlu etik degerler (milli kokensel, dini mezhepsel, toresel, tarihi, geleneksel, sosyal, cografi, siyasal, kulturel, moral, ahlaki v.s.)

Hukmun, iktidar ve guc eliyle, hukuk temelinde fiili uygulamasi cesitleri

Monarsi, oligarsi, demokrasi, devlet, hukumet, her turlu sivil kurum ve kuruluslar, her turlu rejim cesitleri asker ordu polis gibi guvenlik ve silahli kurum ve kuruluslar, yargi yurutme yasama temelinde mahkemeler savcilar avukatlar sahitler v.s.

Ya da iktidar ve gucun askeri ya da sivil darbe ile yonetime gecmesi

Burada en onemli algilanmasi gereken, olan hukuk ya da anayasadan ziyade darbe ya da dikta temelinde elindeki kuruluslari yasa disi ve fiili uygulayarak istedigini fiili olarak elde etmek ve sonra da bunu hukukuna uyarlamak.
Yani olan hukukve anayasayi once fiili sonra da fiile uygun yasa ile gecersiz kilmak

Iste bu yazi sizlere neden adaletin adil esit antiayrimci kimsenin etik degerine bakmaksizin ya da bir etik degeri digerlerine ustun ve hakim kilmaksizin uygulanmadigini YAPILANDIRILMIS 3H'NIN INSANLIK TOPLUM VICDAN ADINA DEGIL DE, SADECE IKTIDAR VE ONUN GUCUELIYLE KURDUGU HAKIMIYETIN HAKIMI HUKMUVE HUKUKUNU TOPLUMU KENDI ISTEDIGI GIBI YONETME VE YONLENDIRME TEMELINDE YAPILANDIRILDIGINI ACIKLAMAKTADIR
ADIL BIR DUNYA ANCAK ETIK OLURSA VE CIKARSIZ  INSANOGLUNU SAVSASTIRMAYAN VE TURU BUNYESINDE FARKLARI ILE BIRLIKTE FARKLARA SAYGI GOSTEREREK BIRINI DIGERINE UST VE HAKIM KILMAYARAK ESIT ANTIAYRIMCI BIR DUZEN SISTEM KURABILIRSE KISACA INSANOGLU BEYIN VE ZIHNINI ONLOBUNU KULLANARAK ONCE ZIHINDE VE SONRADA FIILI YASAMDA INSANLASTIRABILIRSE MUMKUN OLACAK

Yoksa adalet kavraminin yapilandirilmis anlam ve icerigi ve fiili uygulamasinin adilligi sadece bir kandirmaca ve hakimiyetin elinde de bir kullanim ve cikar araci ve iktidarin havuc ya da sopasi olarak toplumun basinda kalir.
kisaca yapilandirilmis duzende adalet ne adildir ne de etiktir sadece etik degerlere hukmederek ve bu degerleri bir biriyle savastirarak iktidarini gucu temelinde surdurur.

Adaletin adil esit antiayrimci farklarin farkini saygi ile karsilayan hak ve ozgurluklerin hukuku ve hukmu tum insanoglu tarihi boyunca bir zihinsel ve fiili insanlasma mucadelesidir. Taki kazanilana ve insanoglu zihinsel ve fiili yasamda insanlasana kadar.

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Bilissel Bilim/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti