Tuesday 22 September 2015

Diktator/AKP Devleti/Hukumeti ve PKK Terorunun Katlettigi ve Basina Yansitilmayan Katliamlar

Diktator ve gudumlusu AKP devleti/hukumeti, PKK ile isbirliginde ulke ve toplumda "fiili catisma" yarattigindan bu yana; en basta "sehit haberleri" aleyhlerine tezahur ettikten sonar, basta Cizre olmak uzere ablukaya aldiklari bologelerde direk keskin nisancilar eliyle katledilen sivilleri inkara kalkistilar.

Imc ve Hayat tv disinda, evrensel, yon haber ve birkac kurd kokenli basinin disinda, tum basin, yani "yandas olmayan" basinda bu fiili duruma uyarak, asker/polisin her katlettigini PKK'li olarak lanse etti.

Yani diktatorun "HDP=PKK=KURD HALKI" Algi operasyonuna uydular.

En basta Daglica'da katledilen 31 devletin silahli gucunu, ayni Reyhanli/Soma gibi az gosterdiler. Halbuki Daglica'da 16 degil, 31 silahli guc katledildi.

Dun de guya bir yaralinin oldugunu aciklayarak katledilen sayiyi, 17 yaptilar.

Yani askerler ortaya cikmadikca, olduklerini acikliyacak ve zamana yayacaklar.

Eger takip ediyorsaniz, son bir kac gundur de sanki asker katliami yokmus gibi gosteriyorlar.

Bir de goz gore gore yalan soylemede ustlerine yok.

Cizrede katledilen 35 gunluk bebnegi bile "terrorist" ilan ettiler.

Bu baslikta, dictator, AKP devleti/hukumeti ve medyanin "gormedigi/gostermedigi" sivilve askeri katledilenleri alintiliyacagim.

Kurd halkki secime gidemesin diye ell;erinden geleni yaptiklari halde, AKP'nin secim anketlerinde Dogu ve G.Dogu anadoluda neredeyse yok oldugunu da goruyoruz.

İşte Başbakan'ın yok saydığı sivil ölümler

HABER MERKEZİ (DİHA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hiçbir sivilin hayatını kaybetmediğini söylediği savaş konseptinin devreye sokulduğu 23 Temmuz tarihinden bugüne 65 sivil bizzat devlet güçlerince katledildi. Buna rağmen devlet, aralarında Cizre'de katledilen 35 günlük Muhammed bebeğin ve devlet memuru olan Bahattin Sevindik'in de bulunduğu bu ölümleri "yok" sayarak sorumluluktan kaçma ısrarında. 7 Haziran seçimleri sonrası devreye sokulan savaş konsepti doğrultusunda girişilen sivil katliamlara ve infazlara her geçen gün yenileri eklenmesine rağmen reddedilmeye devam ediliyor. Birbiri ardına yaptıkları çelişkili açıklamalarla bir türlü sivil ölümler konusunda toplumu ikna edemeyen AKP, buna rağmen yalanlarına devam ediyor. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gece katıldığı bir TV programında, 21 sivilin hayatını kaybettiği Cizre'de işlenen cinayetler de dahil olmak üzere 23 Temmuz tarihinden bugüne "hiç sivil kayıp olmadığını" iddia etti.

Davutoğlu'nun öncesinde başta Suruç katliamı olmak üzere pek çok yerde yaşanan sivil ölümleri es geçerek, sivil kayıp olmadığını telaffuz ettiği 23 Temmuz tarihi, AKP'nin savaş konseptini bir bütünen devreye soktuğu gün olarak biliniyor. Bu tarihte Ankara'da yapılan "Güvenlik Zirvesi"nin hemen ertesi gününden başlanarak Kandil'e yönelik yapılan hava saldırısı ile katliam ve cinayetlerin startı verildi. O tarihten sonra başlatılan operasyonlar ve yönelimler sonucu HPG'liler ile devlet güçleri arasında yaşanan çatışmalarda, PKK'nin özür dileyerek üstlendiği bazı sivil ölümlerin dışında 65 sivil bizzat devlet güçleri tarafından katledildi.

Cizre'de aralarında 35 günlük Muhammed bebeğin de bulunduğu devletin "yok saydığı" bu sivil ölümler ve tarihleri şöyle:

* 23 Temmuz-Hamit Denli (50): Adana'da işlettiği tüpçü dükkânında uğradığı silahla saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

* 24 Temmuz-Günay Özarslan: İstanbul Bağcılar'da DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyonda kaldığı evde polis tarafından infaz edildi.

* 25 Temmuz-Abdullah Özdal (21): Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan olaylar sırasında, vücuduna isabet eden nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaşamını yitirdi. * 26 Temmuz-Beytullah Aydın (11): Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy'de polisin kovalaması sonucu 7'nci kattan düşerek can verdi.

* 26 Temmuz-Bülent Güngör (36): Mersin'in Akdeniz ilçesinde siyasi soykırım operasyonlarını ve hava saldırılarını protesto eden kitleye saldıran polislerin rastgele attıkları gaz bombalarından birinin, üçüncü kattaki evinin balkonunda otururken kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

* 27 Temmuz-Abdulkadir Asan: Mardin'in Nusaybin ilçesinde siyasi soykırım operasyonlarını ve hava saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıkan gençlere polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. * 27 Temmuz-Seyithan Dede (19): Mardin'in Nusaybin ilçesinde başlatılan operasyonlara karşı eylem yapan gruplara polisin açtığı ateş sonucu boynundan vurularak yaşamını yitirdi.

* 29 Temmuz-Hasan Nerse (17): Şırnak'ın Cizre ilçesinde, polis ekipleri durdurdukları bir araçtan inen 4 kişiye ateş açtı. Yaralanan Hasan Nerse, polisin olay yerine kimseyi yaklaştırmaması sonucu kan kaybından yaşamını yitirdi.

* 30 Temmuz- Sezai Yaşar (26), Ahmet Yaşar, Mirzettin Göktürk: Ağrı'nın Sıtkiye Mahallesi'nde kaldıkları eve baskın yapan polislerce infaz edildiler.

* 1 Ağustos- Zergelê Katliamı: TSK'nin hava saldırısında bulunduğu Kandil Dağı eteklerindeki Zergele köyünde yaşayan 8 sivil hayatını kaybetti. *

7 Ağustos-Kamuran Bilin (27), Mehmet Hıdır Tanboğa (15), Hamdi Ulaş (58): Şırnak'ın Silopi ilçesinde polislerin mahallelere girerek etrafa rast gele ateş açması sonucu isabet eden kurşunlarla hayatlarını kaybetti.

* 11 Ağustos-Havzullah Doğan (29): Mardin Nusaybin'de Hükümet Konağı'na düzenlenen saldırı sonrası yoldan geçerken özel harekât timlerinin açtığı ateşle öldürüldü.

* 12 Ağustos-Orhan Aslan (16) ve Emrah Aydemir (15): Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri tarafından çalıştıkları fırının deposunda katledildiler.

* 13 Ağustos- Fahrettin Budak: Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde yaşadığı Kanartepe mahallesini ablukaya alan özel harekât polislerinin açtığı ateş sonucu evinin kapısında otururken, kurşunların hedefi olarak can verdi.

* 17 Ağustos-Ömer Cinkılıç: Bitlis'in Tatvan ilçesinde, içerisinde bulunduğu aracın Sorgun Askeri Kışlası önünden geçişi sırasında askerlerce taranması sonucu hayatını kaybetti. * 17 Ağustos- Serhat Bilen (25), Hanife Duran (80) ve Veysi Toruman (60): Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrası çıkan olaylar sırasında Serhat Bilen (25) başından vurularak öldürüldü. Hanife Duran ve Veysi Toruman ise yaşanan çatışma ve patlamalar nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatlarını kaybetti.

* 18 Ağustos-Rahmi Kızıltaş (36) ve Abdullah Toprak (26): Muş Varto'da çıkan olaylar sırasında özel harekat timleri tarafından infaz edildiler. * 18 Ağustos-Fırat Elma (16)- İstanbul Esenler'de, Silvan'da yaşanan devlet terörünün protesto edildiği eylemde polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

* 19 Ağustos-Ali Akpınar (19): Mardin'in Artuklu ilçesinde askeri operasyonların protesto edildiği eyleme yönelik polis müdahalesinde açılan ateş sonucu vurularak can verdi. * 19 Ağustos-Cabbar Acar (21): Şırnak İdil'de gösteri yapan grubun üzerine ateş açan polisler, pompacı olarak çalıştığı benzin istasyonundan evine dönmekteyken vurdukları Acar, yaşamını yitirdi.

* 27 Ağustos-Bahri Külter: İzmir'deki askeri birliğinden hava değişimi için geldiği Şırnak merkez Yeni Mahalle'deki evlerinin önünde otururken nerden geldiği belirlenemeyen bir kurşunla hayatını kaybetti. * 27 Ağustos-Adem İrtegün (16): Şırnak'ta düzenlenen gösteriye polisin müdahalesiyle başlayan çatışmada boğazına isabet eden kurşunla can verdi.

* 28 Ağustos-Baran Çağlı (7),Emin Yanaş (10), Eyüp Ergen (27) ve Mesut Sanrı (39): Şırnak'ın Cizre ilçesinde "özyönetim" ilanı sonrası başlayan devlet yönelimi nedeniyle çıkan olaylarda Emin Yanaş, Eyüp Ergen (27) ve Mesut Sanrı (39) vurularak öldürüldü. Baran Çağlı (7) ise olaylar sırasında yıkılan bir duvarın altında kalarak can verdi. * 28 Ağustos-Erhan Tanrıkulu (28): Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Uluyol Polis Karakolu'nun yanında bulunan evine aracıyla giderken karakoldan üzerinde sıkılan kurşunlar sonucu hayatını kaybetti. * 28 Ağustos-Mazlum Turan (28) - Mardin Kızıltepe'de bir polis aracının yoldan geçişi sırasında meydana gelen patlama sonrası "Dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle keskin nişancılar tarafından ensinden vurularak katledildi.

* 15 Eylül-Vedat Balık (18): Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi'ni ablukaya alan polisin ağır silahlarla mahalleyi taraması sonucu vücuduna isabet eden kurşunlarla katledildi.

* 4-12 Eylül-Cizre katliamı: Mehmet Emin Levent (21), Hacı Ata Borçin (70), Xetban Bülbül (65), Sait Çağdavul (19), Muhammed Tahir Yaramış (35 günlük), Cemile Çağırga (13), Osman Çağlı (18), İbrahim Çiçek (80), Meryem Süre (53), Özgür Taşkın (20), Seyit Eşref Erdin (60), Zeynep Taşkın (18), Maşallah Edin (35), Sayit Nayici (17), Selman Ağar (10), Bünyamin İrci (15), Mehmet Dikmen (70), Bahattin Sevinik (50), Suphi Saral (50), Mehmet Erdoğan (75) ve Mehmet Emin Açık (70). (öç/rp)

HPG: 11 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun bombardımanları ve hava hareketliliğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
HPG gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:
HAKKARİ
“Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 19 Eylül günü saat 23.50'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli ilçesine bağlı polis noktasına doğru giden bir zırhlı araca yönelik Gerilla güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Sabotaj eylemi ile paralel olarak Gerilla güçlerimiz B7 roketatar silahları ile de zırhlı aracı etkili bir şekilde vurmuştur. Bunun üzerine zırhlı araç yanarak tamamen imha olmuştur. Eylemden sonra sabah saat 04.30'da olay yerine çok sayıda zırhlı araç gelerek aracın enkazını kaldırmışlardır. Gelen zırhlı araçları da B7 roker atarlarla etkili bir şekilde vuran Gerilla güçlerimiz burada 1 akrep tipi zırhlı aracıda darbelemişlerdir. 4 askerin net öldüğü eylemlerde çok sayıda ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilememiştir. Eylem sonrası çok sayıda ambulans ve Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralıları taşımak için alana gelmiştir.
19 Eylül günü Hakkari’den Sılehê fedai bir eylem yapmak üzere giden, fedai arkadaşımız Rebaz Tileko düşmanın pususuna düşmüştür. Bu pusuda Fedai arkadaşımız Rebaz Tileko şehit düşmüştür.
16 Eylül günü Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Geliyê Herki de eylem hazırlıkları çerçevesinde sabotaj çalışmalarını yürüten Qandil Berxwedan arkadaşımız yaptığı hazırlık çalışmaları esnasında şehit düşmüştür.
VAN
21 Eylül günü saat 22.30'da Gerilla güçlerimiz, Van'dan Hakkari'ye doğru giden bir askeri konvoya yönelik Başkale ilçesi ile Gelegom karakolu arası mıntıkada bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Türk medyası burada 13 yaralılarının olduğunu belirtirken; Gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde araç tamamen imha olurken; net 5 asker de öldürülmüştür. Gerçekleştirilen eylem sonrası çok sayıda ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralıları taşımıştır. Ayırca bu konvoy Hakkari'ye gidememiş ve Başkale'ye geri dönmüştür. Gerçekleştirilen bu eylem Dersim'de şehit düşen Baran Dersim ve 3 Gerillamız anısına yapılmıştır.
MARDİN
21 Eylül günü saat 17.40'da Mardin'in Midyat - Dargeçit - Ilısu barajı üçgeninde bulunan alanda TC ordusunun tuttuğu bir tepeye yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Ağır ve ferdi silahlarla vurulan bu tepede 2 asker öldürülürken, 1 asker de ağır yaralanmıştır. Ayrıca burada B7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurulan bir panzer ise yanarak patlamış ve imha olmuştur. Bu eylem 15 Eylül günü Gabar alanında şehit düşen Reşit Serdar arkadaş anısına yapılmıştır.
ŞIRNAK
18 Eylül günü TC ordusunun Şırnak'ın Cudi alanında başlattığı operasyonda; insansız hava araçları desteğinde Gırê Çolya, Nevserê Cudi ve Gundik Remo alanları ağır silahlarla yoğun bir şekilde vurmuştur. Aynı zamanda TC ordusu, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Sırtê Kusê Keça alanına asker ve tanklar yerleştirmiştir. Burada TC ordusu Sedehli ve Sırtê Kasapxane alanları ile Bespin - Sarkıtlı - Çılmêra'ya kadar uzanan alanı tutmuştur. TC ordusu tüm bu alanları obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Bu yangın halen devam etmektedir.
Ayrıca TC ordusu alanda bulunan Şehit Cuma Şehitliği'ni de hedef alarak ağır silahlarla taranmıştır. Buna engel olmak için alanda bulunan canlı kalkan eylemcileri şehitliğe doğru gitmiş ve şehitliğin tahrip edilmesini engellemiştir.
21 Eylül günü akşam saatlerinde TC ordusu çok sayıda askerini alandan geri çekerken; arazide gizli birlikler de bırakmıştır. Bu operasyona Bespın, Dêrgulê ve Gıtê köyü korucuları da katılmıştır. Fakat Gundıkê Mellê, Gundê Biryan ve Gundê Kiryan köyü korucuları TC ordusunun tüm baskılarına rağmen operasyona katılmamışlardır. Bu operasyonda 2 Gerillamız ile irtibatımız kesilmiştir.
AMED
21 Eylül akşam saat 19.05'te Gerilla güçlerimiz tarafından Amed'in Piran ilçe merkezinde Özel harekatçıların bulunduğu bir noktaya yönelik eylem düzenlenmiştir. 2 koldan gerçekleşen eylemde 1. kol güvenlik tepesindeki kulübeyi tutan polisleri, 2. kol ise bina da bulunan polisleri B-7  roket atarları, BKC ve ferdi silahlarla etkili vurmuştur. 1. kol kulübeyi tümden imha etmiştir. Burada öldürülen özel hareket polislerinin sayısı netleştirilememiştir.
BİTLİS
21 Eylül günü saat 16.00'da Gerillalarımız Bitlis ve Hizan yolunu kapatarak denetime almıştır. Burada kimlik kontrolü ile toplanan halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu yol halen Gerillalarımızın denetimi altındadır.
Yol kontrol eyleminin başlamasıyla birlikte Bitlis'e bağlı Hibriz karakolu sürekli karakol çevresini rast gele taramaktadır.
BİNGÖL
20 Eylül günü Bingöl ve ilçesi Kanireş(Karlıova) yolu Gerillalarımız tarafından kapatılarak denetime alınmıştır. Eylemin başladığı günden bugüne kadar TC ordusu Bingöl'e Bağlı Gundê Haciyan ve Kevirê Gaban köylerinde gizli birlikte bulundurup araziyi denetime almaya çalışmaktadır.
KARS
21 Eylül günü saat 12.00 ile 15.00 arası TC ordusu Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanının Demirkapı mıntıkasına yönelik tank ve havan toplarıyla bombalamıştır.
DERSİM
17 Ağustos'tan bu yana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
21 Eylül günü akşam saat 17.30'da Gerilla güçlerimiz ile TKPML/TİKKO gerillaları Dersim'in Hozat ilçesinde bulunan Cemolar köprüsü üzerinde bir polis aracına yönelik ortak eylem düzenlemiştir. Bu araçta bulunan polislerden biri Emniyet Amiri'dir. Bu eylem Emniyet Amiri ve polis ağır yaralanmıştır. Eylem ardından TC ordusu kısmi bir operasyon başlatırken insansız hava araçlarıyla da yoğun keşif uçuşu yapmıştır.

Bugun de hala sokaga cikma yasagi ve abluka yani devlet teroru ve PKK teroru hiz kesmeden devam ediyor.

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment