Tuesday 22 September 2015

Politikaya Alet Edilen Etik Degerler-Once Kur’an Sonra Bayrak

Bilindigi gibi, 8 Haziran oncesi, dictator milliyetciligi "ayaklar altina almis" tamamen dini degerleri kendisine politik cikar olarak secmisti.

Bu oyle bir halalmisti ki, maket Kabeler ve pasta kabe kuranlar bile yapilmisti.

"400 vekili verin, bu is huzur icinde cozulsun" diyerek toplumu tehdit eden dictator, birakin 400'u 276 iktidar sayisini bile alamamisti.

O zaman ne yapacakti "madem vermediniz, size huzur yok" diyecekti ve nitekim de, ayarladigi Suruc katliami ve isbirtlikcisi PKK'ya ayarlattigi otelodasinda katledilen iki polis misillemesi ile, "huzuru bozma/can alma/aldirma" dugmesine basmis ve de yarattigi fiili durum uzerinden hem Anayasayi hem de parlementoyu meclisi "buz dolabina kaldirmisti."

Amaci dini degerler uzerinden yaptigi politikayi birakip, ayaklar altina aldigi, milli degerler uzerinden politikaya basladi ve asker ile PKK'yi polis ile de kurd kokenli vatandaslari ve kendine itiraz eden herkesi terorunun hedefi haline getirdi.

Kisaca devleti sivil halkin uzerine onlarin yasam haklarini ellerinden almak uzere surerken, PKK'yi da asker/polisin/korucunun ustune surdu.

Simdi bir de en son soylemine bakalim.

"550 tane milli ve yerli vekil istiyorum" aslinda bu soylem tam da Hitlerin "safkan" soylemi ile birebir ortusuyor.

Peki bu cumleyi darken, kendi politik yonlendirenlerce ne demek istedi?

Yanlis da olsa demek istedigi suydu "kurd halki ve vatandaslari ve de onlari her turlu destekliyenler savunanlar ne yerlidir, ne de millidir. Bana onlarin (HDP) disinda vekiller verin."

Aslinda ne millinin ne de yerlinin ne anlama geldigini diktatorun bilmedigi acik.

Hani diyor ya "... sizden mi ogrenecegiz?" diye. Aslinda onun akil hocalarina sorup da ogrense iyi olur.

Cunku "agizdan cikani kulak duymuyor."

Kendilerine kud diyen kurd etnisitesine sahip vatandaslar, ayni kendine turk diyen vatandaslar kadar Turkiye'nin yerlisidir. Onlarin Turkiye cografyasindaki yasamlari Turkler kadar da eskidir.

Eger kavram olarak bir kimseye yerli degil denercekse, bu; kendi yerlesik yerinden gelip sonradan Turkiye'ye goc edenlerdir.

Mesela su anki, 4 milyondan fazla olan Suriye multecileri gibi.

Gelelim, milli olmaya.

Bir kisi eger T.C.devleti vatandasi ise etnik kokeni ne olursa olsun, ulkesini uluslararasi bir yarismada temsil ettiginde "milli" unvanini alir.

Bu mantikla zaten tum Turkiye'yi oyle ya da boyle uluslar arasi alanda temsil eden parlemento milletvekilleri ve bakanlar ve de devletin resmi yetkilileri , mesela dis isleri bakani; zaten "milli" dir.

Demekki akil hocalari diktatore milli, millet, milliyet, etnisite arasindaki farklardan hic bahsetmemis.

Cunku dedigi vermek istedigi gibi "ben kurd kokenli vekil istemiyorum" cumlesini kapsamaz.

Simdi gelelim bayraga.

Bilindigi gibi "terore hayir,kardeslige evet" mitingi dictator ve kuklasi AKP devleti ve hukumetinin akan kandan prim yapmak icin hazirladiklari mitinglerdi.

Ayrica bu mitingler, bu amactan alinip; AKP secim propagandasina donusturulurken, sadece yasak olan yukaridaki sloganin disinda kalan bir slogan degil; T.C. bayragi disinda da hic bir bayrak/flama/amblem pankart v.s. nin mitinglere alinmamasiydi.

Burada bilmedigi bir sey daha vardi, toplumun hangi kesim ve halki olursa olsun, zaten herkes terore karsi idi.

Yalniz burada gizlenen devlet teroru iken, terror sadece = PKK olarak gosteriolmeye calisiliyordu.

Ayrica "kardes" denen kurd kokenli vatandaslar da hem ablukaya aliniyor, hem tutuklaniyor, hem saldiriya ugruyor hem de katlediliyordu.

Yani ulke "6-7 eylul 1955" I tam da gununde yeniden yasiyordu.

O zaman hedef rumlar ve ermeniler iken, su anda da kurdlerdi.

Kisaca dictator, ulke ve toplumun tabu haline gelmis ve sorgulanmaz etik degerlerini kendi cikari icin kullanmaya ya da elinin tersi ile itmeye devam ediyor.

Bakalim Kuran ve bayraktan sonar sira hangi degree gelecek?

"Diktator ve kuklasi AKP devlet/hukumetinin ve onun isbirlikcisi PKK'nin terorune hayir; tum farkli halklarin biri biri ile huzur ve saygi temelinde birlikte baris icinde yasamasina evet"

Iste ancak yukardaki slogan biri biri ile catisir gosterilmeye calisan Devlet ve PKK terorunu bir araya getirir ve "kardes soylemi duygu somurusune" de son verir.

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment