Saturday 17 October 2015

Ankara’daki Canlı Bomba Saldırısı Bir Terör Eylemi mi, Yoksa; Bir Katliam mı?

T.C.tarihinin tarihe en cok can alici olayi olarak gecen, 10 Ekim'deki saat 10.00 daki bombali saldiri meydana geldiktewn sonar; ilk fark bu bombali saldiriya verilen eylem adi oldu.

Ulke ve toplumu her komuda ayristiran ve her turlu soros ideolojisinin mikroayrimciligini soylem ve eylemleri ile uygulayan, dictator emrindeki AKP savas hukumeti ve devleti, bu olaya bir "terror" dedi.

Aslinda ilginc olan sadece yandas basinin degil, geziye sahip cikan ve milliyetci basinin da bu olaya terror demesiydi.

Bilindigi gibi dictator ve gudumundeki AKP savas hukumeti ve devleti, PKK'ya actigi catismada da "teroru bitirmek icin" demis, devletinin katlettigi sivilleri ic guvensizlik paketi ile yaptigi gozalti ve tutuklamalari, her turlu mekan ve sahis saldirilarini es gecerek, sadece PKK'nin katlettigi daha dogrusu , isbirlikcisi olan PKK'ya katlettirdigi asker ve polisi one cikarmisti.

Bir bombali saldirinin "terror mu yoksa katliam mi" oldugunu algilamak icin; her iki eylem arasindaki farklara bakmak gerekir.

Terorun kavram olarak anlami "korku vermek ve korku salmak" dir.

Peki bu korku kime verilir?

Bu korku, korku salinmak istenen devlete/hukumete verilir.

Bu acidan terror eylemlerinde hedeflenen belirli bir ideolojik inancsal sosyal ve politik etik kitle yoktur.

Bombalar her turlu fikirdeki toplulugun oldugu yerde patlatilir ve patlatan patlamayi ustlenir ve amac devlete korku vermektir.

Halbuki katliamin korku salmak ya da devlet ile ilgisi yoktur.

Bomba patlatilacak kitle ozel olarak secilir, bu secim ya bir ideolojik inancsal etik degerr icin toplanmis kitle olur.

Amac burada korku  vermek degil, KATLETMEKTIR. Ustelik katledilecek sayi oldukca yuksek tutulur.

Simdi bakalim.

10 Ekim'deki kitle ne olarak oraya toplanmisti?

Baris, demokrasi ve ozgurluk icin. Yani kitlenin belirli bir inanci ideolojisi vardi.

Peki, dictator ve gudumundeki AKP savas hukumeti ve devleti bu gune kadar ne yapti?

Kim nerede "baris, demokrasi, ozgurluk" diyor ve onun icin eylem yapiyorsa,m gozaltina aldi, katletti tutuklatti kisaca polisini/askerini uzerine surdu.

Demekki bu bombalama eylemni de ayni dictator ve surekasi gibi, barisa karsiydi ve barisi katletmek icin bu eylemi duzenledi.

Kisaca bu bombali saldiri BIR TEROR EYLEMI DEGIL, DUPEDUZBIR KATLIAMDI.

Cunku orada toplanan kitle her turlu farkli gorusune ragmen, diktatorun karsiti olan baris icin oradaydi.

Kisaca diktatoru ve onun AKP gudumlu parisini savas hukumetini ve devletini destekleyenler orada yoktu.

Onun disinda baristan yana olan ve farkli inanc ve gorusteki kisiler oradaydi.

Ustelik bu mitingi duzenleyen de sosyaltoplum kuruluslari idi.

Yani ideolojik ve politik bir miting de degildi.

Iste burada patlatilan ve rakamsal olarak 100'u askin kisinin canini yitirmesine sebep olan bomba, bilerek oradaki toplananlar katledilsin diye patlatildi.

Diger onemli noktalar.

Bomba, henuz miting yuruyusu baslamadan dar bir alanda ve genelde HDP'li kisilerin oldugu yerde patlatildi. Buradan kacabilenlerin guzergahinda da ikinci bomba patlatildi.

Devletin ic isleri bakani ve adalet bakani "miting Alani disinda kalan ve bombanin patladigi bolgeyi onemsememis ve guvenlige gerek gormemisti.

Polis kisiler orada toplu halde beklerken ve halay cekerken ortada yokken, birden bire ambulanslardan once bombanin patladigi Alani isgal edip, oraya oradaki kisilere mudahele etmek isteyenleri onleyerek bu bolgeyi gaza ve suya bogdu.

Katledilenlerin sayisinin artmasi iste bu ambulanslarin gec gelmesi ve polisin onlara yapilacak mudahelenin onlenmesi ile saglandi.

Guvenlik onlugu ve ibaresi omayan sakalli bir sahis, elindeki megefonla; "HDP'liler buraya" diyerek kitleyi bombanin patlayacagi yere yonlendirdi.

Gorgu tanigina gore, yine sakalli bir kisi; sirtindaki cantayi "Allahu ekber" diyerek yere birakti ve kostu. Bomba da ardindan patladi.

Bu saldiri ozelolarak barisi hedef alan ve de demokratlari solculari ilericileri kurd ve alevileri HDP'yi ve de CHP'yi hedef alan bir katliamdi.

Yine aciklamalara gore devlet uc gun onceden uyarilmisti.

Bir gun once de twitter da, iki kisi bu bombayi haber Verdi ve F.Avni lakapli sanal ortam bilgilendiricisi de bunu gecen hafta acikladi.

Kisaca istense bu saldiri devlet ve hukumet tarafindan onlenebilirdi, amaonlenmedi.

Diktatopr artik tek basina iktidar olamayacagini cok iyi goruyor ve tek caresi ulkeyi savasta/catismada tutmak. Hatta olmazsa bir rus ucagi dusurtup Rusya'yi bile savasa surukleyecegini bugun F.Avni acikladi.

Sonucta bu katliamin tam da PKK'nin "secimlere kadar ateskes" karari ardina alinmasi da ayrica manidar.

Kisaca artik bu catisma ortamini  PKK ile dictator yurutemeyecek.

Tek caresi katliamlar ve belki de Rusya'ya savasacmak.

Daha secimlere 20 gun var ve ulke belki de baska katliamlara gebe.

Aslinda sandiklari tasiyabilse, ya da birlesdtirebilse ya da iktidari garantiliyebilse kisaca onlarin dedigi gibi "400 milletvekilini alabilse idi, bunlarin hic biri olmayacakti."

Bugun birak 400'u artik iktidar bile zor gorunuyor.

Tek caresi ayni dogu gibi tum yurdu "guvenli bolge" ilan edip, savasi fiili olarak koruyup; sacimleri iptal edip, olan savas hukumeti ile devam etmek.

Boylece de yargilanmaktan kurtulmak.

Zaten oglu Bilal'i Italya'ya paralar ile birlikte kacirdi.

Fakat, onemli olan toplumun sinmemesi ve boyun egmemesi.

Dun ve bugun tum Turkiye barisa "inadina baris" diye tum farkli halklari ve kesimleri ile direndi.

Yarin da direnecek.

O yuzden her oy verecek olan oy vermeden once iyi dusunsun, ya AKP'nin diktatorunu secip; bertaraf olmak icin sirasini bekliyecek, ya da AKP'siz bir Turkiye icin oy kullanacak.

Eger hala bu 20 gunde secim olanagi kalirsa da bu herkesin belki de son sansi olacak.

Yoksa bertaraf olana kadar ya da boyun egene kadar, katliamlar surecek.

T.C. TARIHI BUGUNE KADAR BOYLE BIR IKTIDAR DIKTATOR GORMEDI VE ONUN YAPTIKLARINI KATLETTIKLERINI ULKE VE TOPLUMU BU HALE GETIRDIGINI DE YASAMADI.

Dolayisi ile Ankara'da olan olay INSANLIGA BARISA KARDESLIGE DEMOKRASIYE OZGURLUGE KISACA BIAT ETMEYENE YAPILMIS PLANLI/PROGRAMLI BIR KATLIAMDIR.  

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Bilissel Bilim/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment