Saturday 17 October 2015

Güven “Zaafiyeti Yok“ muş!

Bilindigi gibi, Ankara Baris mitinginde canli bomba patlatilarak katledilen 100'un ustundeki barissever canin, guvenlik sorunu dictator gudumundeki AKP savas hukumetine soruldu.

Icislerden sorumlu bakan "bu patlamada bir guvenlik zafiyeti yok" dedi ve devam etti. "bomba miting alaninda degil, disarda patlatilmistir. Biz miting alanindaki tum guvenligi sagladik. O yuzden guvenlik sorunu yok.

Demekki miting Alani disi, Ankara ya da Turkiye sinirlari icinde degil de, muz cumhuriyeti sinirlari icinde. O yuzden de icisleri bakani miting Alani disinda guvenblikten sorumlu degil.

Ayrica dictator gudumlu basbakan da "elimizde butun canli bombalarin listesi var, yalniz; takdir edersiniz ki; bir canli bomba eyleme gecmeden tutuklanamaz. Bu hukuka aykiri" dedi.

Tabi ki canli bomba ancak eylemini yaptiktan sonar parcalanmis vucudu ile ancak tutuklanir. Nitekim, basbakan Suruc katliamindaki failin tutuklandigini soyledi.

Yani kendisini bomba ile patlatanin parcalanmis vucudunun ele gectigini soyledi.

Halbuki ulkede ki "demokrasi" de diktatore hakaret eden dialog aninda olsa ve biri sikayet etse bile tutuklanabiliyor.

Zaten tum istihbaratin ana gorevi diktatore sikayet edenleri takip ettiginden, emniyet de MIT te canli bombalari bombalarini patlatmadan once yakaliyamiyor.

Yine bilindigi gibi Ankara katliamindan sonar tum Turkiye ayakta.

Bugun Istanbul da Kadikoy ve Sirkeci de, ayrica Cerrahpasa da bu katliami protesto etmek isteyenleri polis onledi.

Gerekce ise cok ilginc. Eger bu kisiler eylem yaparsa guvenlik sorunu cikarmis.

Yani siz onceden nerden nereye gideceginizi soyluyeceksiniz, dictator bunu bilecek, sizing gideceginiz yere siz gitmeden canli bombalarin yerlesmesini saglayacak, boylece siz guvenli olarak oraya gidecek ve canli bomba ile katledileceksiniz.

Halbuki uc gun yas ilan edildi. Gerci bu yas milli politik cikar temelli asker ve polis katliamlarina edildi de, Ankara buna bahane oldu.

En azindan birakin kitleler katliam ile ilgili "isyanlarini ofkelerini yaslarini" yasasinlar.

Bu oyle bir guvenlik zaafi ki, buna bile haber vermeden izin yok.

Ayni guvenlik zaafi daha dun iki cocugun da katletmesine yaradi.

Boyle bir devlet dusunebiliyor musunuz?

Guvenlikten anladigi, canli bombanin yerini almasi, guven zaafindan anladigi da, kimsenin hic bir sekilde bir eylem yapamamasi.

Iste o yuzden size eylem yaptirmayip; sizing guvenliginizi sagliyor. Yoksa,m mazallah siz eylem yaptiginizda canli bomba size bekliyor olur.

Yani devlet diyor ki "bana eylem yapmayarak sesinizi cikarmiyarak biat ederek, ancak guvendesiniz. Aksi durumda biz ve canli bomba sizleri katleder."

Halbuki eyleme cikanlar ne diyor? "birakin biz kendi guvenligimizi kendimiz saglariz. Siz sagladiginizda zaten katlediliyoruz."

Iste ulke ve toplumu diktatorun eliyle boyle bir fiili duruma getirildi.

Aslinda Diyarbakir, Suruc ve Ankara katliamlari, bir yerde Turkiye'nin artik bir O.Dogu ulkesi oldugunu gosteriyor.

Cunku bugunku O.Dogu ulkelerinde canli bombalar kitlesel katliamlar gunun siradan eylemleri.

Iste Turkiye'nin de boyle bir fiili durumu diktatorun ve gudumundeki AKP savas hukumeti ve devletinin yarattigi bir durum.

Yani can guvenliginiz ileri demokrasi hukuk yargi ve adalet sadece ve sadece Diktatore biat etmek ve onun gudumundeki devlet ve hukumetin her turlu katliamina ugramamak icin de, bu fiili durumu kabullenmek.

Evet buradan da anlasiliyor ki, ulkenin hasngi bolgesi yada beldesi olursa olsun, guvende olmak demek; biat etmek ya da diktatorun dilini kullanmak ona destek vermek ve de onun gudumundeki AKP hukumetinin ve devletinin yaptigi her turlu katliami tutuklamayi gozaltilarini saldirilarini hakli bularak, onlarin yaninda olmak.

Iste zaten istikrar da bu degilmi, tek adamin biatindaki bir hukumet ve devlet.

Yoksa mazallah terror algi operasyonu adi altinda devlet ya da PKK ya da bir canli bomba altinda katledilirsiniz.

Ayrica dictator gudumlu basbakan ne diyor. "Bu hukumet AKP hukumeti degil" diyor.

Sormak lazim, bu savas hukumetinin icinde Diktatore biat etmeyen onun gudumundeki AKP'nin politik cikarinin disina cikan tek bir bakan var mi, acaba?

Bilindigi gibi iki HDPli bakan bu hukumetten istifa etti.

Evet ulkede "demokrasi, hukuk, yargi, adalet, guvenlik, istikrar, devlet" v.s. var ve "ileri" olarak var.

Kimin icin var?

Sadece ve sadece dictator biatcilari icin, onun emrindeki eli sopali ceteler icin, onun iktidari Adina katledenler, saldiranlar hakaret edenler, yazanlar eylem yapanlar icin ve onun gudumundeki savas hukumetini destekleyenler, cikarini burden saglayanlar ve onun emrindeki devlet ve hukumet yetkililerinin verilen emre harfiyen uyamnlar icin var.

Peki digerleri icin, var mi?

Eger onlarda biat ederse olacak.

Aksi onlarin sonu katliamdir, tutuklamadir, iskencedir, gozaltidir, hakarete ugramaktir, tehdit almaktir, saldiriya ugramaktir v.s.

Cunku diktatorun, devletinin hukumetinin ve emrindekilerin guvencesi altinda degillerdir.

Bertaraf edilmislerdir.

Isin ilginci en son bertaraftaki mikro ayrimcilik ta, baris yanlilaridir.

Yani guvende olmak istiyorsan, savas isteyeceksin, baris isteyenlere zarar vereceksin, ya da savas ugruna devletin polisi askeri olarak katledileceksin ve sehit mertebesine ereceksin. Zaten canli bombalar da bu temelde sehit oluyorlar.

Iste sana Turkiye bir O.Dogu ulkesi, ya biat edeceksin; ya da can guvenligin olmayacak.

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Bilissel Bilim/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment