Saturday 7 November 2015

Hedef Saptırma/Şaşırtma ve “Mağdurum“ Algı Operasyonu

Bu yazi 1 Kasim secimlerinden once yazilmistir.

Bilindigi gibi medyada "U donusu" olarak adlandirilan ve her turlu Diktator ve AKP karsiti eylemleri "lobi" olarak degerlendiren ve 13 senelik iktidarinda tum sorumluluk kendinde olmasina ragmen, ayni muhalefet gibi her sorunda magduru oynayan AKP ve Diktatorun, bu konudaki son cikisi "hedef saptirma" olarak Ankara Katliami ile ilgili idi.

Herkesin her turlu belgeler ile ortaya koydugu bombacinin ISID'li olmasina ragmen; Diktator pervasizca ve hic bir belgeye dayandirmadan, sorumlulari acikladi.

Ne imis, efendim. "Ankara terrorist olayinin failleri tek kaynak degilmis, PKK, PYD ve ISID'in yaninda baska orgutlerde varmis."

2011'den bu yana hatirlayalim. "hirt/zirt/pirt lobileri" geziyi, ekonomiyi ve her turlu AKP karsiti eylemleri orgutlemisti.

Buradaki ASIL HEDEF SASIRTMA ISE, BOMBANIN KIM TARAFINDAN PATLATILMASI DEGIL, NEDEN GUVENLIGIN ONCA HABER VERILMEMESINE RAGMEN ALINMAMASIYDI?

Ayni hedef saptirma, bilindigi gibi; "17-25 Aralik yolsuzluk" sorusturmalarinda yapiuldi.

Yanitlanmasi gereken soru, bu yolsuzluklar iken; ortaya atilan ve o tariohten gecerli olmak uzere yaratilan "parallel Kumpas" oldu.

Her nedense iktidar olan AKP ve diktatore, tum yetkiler ellerinde olmasina ragmen, birileri bir yerde kumpas kuruyor ve onlari kandiriyordu.

Ilginc olan ise bu kandiranlarin bir zamanlar "ayni yollarda beraber yurudukleri" idi.

Donem donem bunlar, Cemaat, PKK, Esad v.s. ve Ulusalcilar oldu.

Bu hedef saptirmalar iki yonden onemli.

Hem konunun saptirilmasi hem de hedefin saptirilmasi.

Son Ankara Katliamina bakarsak, konu guvenlik iken; bombaci oldu ve bombaci ISID iken de yanina PKK, PYD ve digger orgutler eklendi.

Tabi bu arada herseyi yani kendine karsi olan herseyin hedef alinmasi ve her turlu etik eylemin de politika ile cappotirilmasi soz konusu.

Dusunebiliyor musunuz?

AKP ve dictator 13 yildir iktidarda;

Ekonomi cokuyor.

PKK'ya savas aciliyor ve bu savasa PKK eylemsizlik karari aldigi halde devam ediliyor.

AKP karsiti herkes gozaltina aliniyor, tutuklaniyor, evleri isyerleri yagmalaniyor.

Kurdlerin yogun oldugu bolgeler ablukaya aliniyor, her turlu insanlikdisi saldiriya ugruyor, siviller katlediliyor.

Asker ve polis PKK'ya katlettiriliyor

Her turlu eylemde polis teroru estiriliyor.

Kitleseleylemlerde bombalar patliyor.

Hergun isciler katlediyor.

AKP rakipleri ve basta HDP ve secilmisleri her turlu saldiriya gozaltina ve tutuklamaya ugruyor.

Kurdler, aleviler, devrimciler ilericiler solcular aydinlar hem kisi hem medya olarak hedef aliniyor

Her turlu dini ve milli degerler politik cikar araci olarak kullaniliyor.

Ulke ve toplumu 13 senede yuzunu Avrupa'dan O.Dogu'ya donuyor ve Avrupalilasmak yerine O.Dogululasiyor.

Ulkede O.Dogu'nun eli kanli canavarlari ulkenin dort bir yaninda cirit atiyor, yardim ve yataklik aliyor, Suriye'de savasmak icin Turkiye'yi kullaniyor. Savasirken yaralananlar, Turkiye'de tedavi oluyor.

Doguidaki beldelerde sokaga cikma yasaklari ilan ediliyor, halk tehdit ediliyor, bombalaniyor, yaralananlarin tedavisine izin verilmiyor, katledilenler bile iskence goruyor, lincler uygulaniyor ve hatta mezarlar tahrip edilip bombalaniyor.

Diktatore "hakaret" ten cocuklar bile tutuklaniyor.

"hirsiz, katil, yolsuzluk, ayakkabi kutusu, kasa, sifirlama" v.s. kavramlar tek basina bile kullanilamiyor cunku kime neye dendigi bile tutuklayanlar tarafindan biliniyor.

Kisaca ulke ve toplumu tarihindeki en acimasiz askeri dikta donemlerini bile aratir hala geliyor

Peki kim bunlarin sorumlusu, AKP ya da dictator mu?

Olur mu hic!

Onlar hepkumpasa ugruyor. kandiriliyor, hayali lobilerin kurbani oluyor.

Yani "sudan cikmis akkasik" lar ve masumlar.

Peki suclu kim?

Suclu, AKP ve dictator karsitlari, her turlu etik hak ve ozgurlugunu arayanlar, her turlu birlikte ve beraberce huzur icinde yasamak isteyenler, uzerine bomba patlatilanlar, eylem yapanlar, is kazasinda katledilenler, katledilen sivil, polis ve askerler, bunlara karsi cikan yakinlari

Kisaca inatla tum bu Diktator ve AKP zulmune terorune baskisina korkutmasina katliamlarina eylemleri ile soylemleri ile belgeleri ile yazdiklari ile karsi olanlar, baris, adalet, esitlik, cok seslilik, hak, ozgurluk, huzur, kardeslik, birlik, beraberlik isteyenler. Hak ettigi isi ve ekmegi talep edenler.

Cunku bunlar olmasa zaten Diktator ve AKP istedigi gibi ulkede ve toplum uzerinde "at kosturur."

Hic bir sekilde de bunca hedef saptirma ve magduru oynama, yapay gundem yaratma ve kendini hakli gostermek Adina da "on takla" atmak zorunda kalmaz.

Kisaca herkesin onlara biat etmesi ve "sukurler olsun" demesi yeterlidir de, sorun bu olmasi istenenin cagdasligini ve devrini yitirmis olmasi.

Birde Turkiye cografyasinda yasam ve iliski suren cok sesli halklardan ve kesimlerden isteniyor olmasi.

Yoksa zaten baska da sorun yok.

Yani asilsuclu; CAG, DEVIR, TURKIYE COGRAFYASI, BU COGRAFYANIN TARIHI ETIK BIRIKIMI VE COK SESLILIGI.

Diktator ve AKP'nin asil suclama Adina hedef almasi da bu.

Yani Diktator ve AKP "bu cagi, devri, Turkiye cografyasinin yasadsigi tarihini ve cok sesli etigini ve bunun tarihi birikimini kabullenemiyor.

Cunku bu birikim, padisahligi, kralligi, halifeligi, otokratligi, diktatorlugu, teokrasiyi, politik olarak dinin kullanilmasini, dinciligi,ummetciligi,ve bu temeldeki her turlu "fitrat, kader" algi operasyonunu ISID gibi ortacag yontemi ile canavarlik yapanlari, baskiyi zorlamaya tek tiplestirmeyi ayrimciligi kaldirmiyor.

Yani Diktator ve AKP'nin istedigini bir turlu veremiyor ve vermesi de tarihi cografi ve etik olarak mumkun degil.

Buradaaci olan bir durumda, butun bu baskilari ve biati uygulayanlarin ne kadar "Turkiye'nin tarihinden, cografyasindan, etik cok sesliliginden" olup olmadigi.

En son aciklamaya gore Cizre'de halka saldiran ve abluka altina alan uzeri TSK giyimli ya da ozel hareket giyimli kisilerin aralarinda TURKCE DEGIL, ARAPCA KONUSTUGU"

Zaten bu hedef sasirtilmaz VE TURKIYE COGRAFYASININ BAGRINDAN DIKTATOR VE AKP'NIN ONLARDAN YAPMAK ISTEDIGINI UYGULAYACAK ELEMANLAR CIKMAZ ISE VE BU ELEMANLAR YERLERINI TURKIYE COGRAFYASINDAN OLMAYANLARA TERK ETMEZ ISE, Diktator de AKP de hedef sasirtamaz, kandirdigi halde "beni kandirdilar/bana kumpas kurdular" diyemez, kendi yapip baskalarini suclayamaz ve magduru oynayamaz.



Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evensel-Insan Zihniyeti 

No comments:

Post a Comment