Friday 15 January 2016

Catisma Ile Teror Farki/Iliskisi

Her kavramda oldugu gibi, ulke ve toplumumuzda bu iki kavramda da algi,m bilgi, bilinc ve farkindalik olarak anlam ve icerik karmasasi vardir.

Bugun 7 Haziran sonrasi, devletin PKK ve uzantilari orgutler ile baslatmis oldugu BIR CATISMADIR.

Yani, devlet silahli gucu ile PKK terror orgutunun silahli gucleri catismaktadir.

Burada katledilen kurd ve turk silahli gucleri catismaktadir.

Teror ise bu catisma ile hic bir ilgisi olmayan ve hem devlet hem de PKK teroru birbiri ile catisirken, iki arada kalan SILAHSIZ CATISILAN BOLGEDE YASAYAN SIVIL VATANDASLARIN UZERINDEDIR.

Yani iki grup catisirken, estirdikleri terror, katlettikleri sivil ve silahsiz; bebekler, cocuklar, kadinlar, kizlar, gencler, yaslilar hastalar ve engellilerdir.

Iste devlet basta, bu tyerorden sorumludur. Cunku devlet, catisirken, bolgede yasayan sivil halkin, her turlu hakkinin, basta yasam, saglik, konut, vegunluk ihtiyac olmak uzere guvence ve koruma/kollama altina almak zorundadir.

Iste tum, "cocuklar olmesin/bu suca ortak olmayacagiz" v.s. temelli her turlu baris, esitlik, hak, ogzurluk, hukuk direnisi, talebi, savunusu bunlara sahip olamayan bolgenin silahsiz ve sivil halki icindir.

Bu temelde catisirken, her turlu silahi ile kim bolgenin sivil ve silahsiz halkini katlediyorsa, evsiz, sagliktan yoksun, tedaviden yoksun, gunluk yasam ihtiyaclarindan yoksun birakiyor ve sokaga cikma adi altinda da ablukaya, her turlu guvensizlige teslim ediyorsa, teroru estiren odur.

Iste buradaki "iki atesarasinda kalan sivil ve silahsiz halkin" her turlu hak, ozgurluk, hukuk temelli yasam, saglik, konut ve gunluk ihtiyac hakkini kim elinden aliyorsa, o teroristtir.

Bunu devletin silahli gucleri de yapsa, PKK ya da uzantisi silahli orgutlerde yapsa, bu TERORDUR VE YAPANLARDA TERORISTTIR.

O yuzden ne catisma terordur, ne de silahli guclerin biri biri ile catismasi.

Teror ve terorizm, catisanlarin bolge halki uzerindeki her turlu insan hakki ve hukuku ihlalidir.

Iste anayasaya gore, basta sokaga cikma yasaklari hukuki degildir.

Cunku karari meclis almamistir ve anayasadaki fiili sartlar sokaga cikma yasagi icin yeterli degildir.

Bu zoraki dikta ile ve hukuksuz alinan karardir.

Yine de, eger devlet catisirken bolge sivil ve silahsiz halkini korusa kollasa ve onun insan haklarina saygili olsa, zaten istenen budur.

O yuzden PKK=HDP=KURD HALKI=TERORIST esitligi algi operasyonuna gelmiyelim.

Barisi, adaleti, esitligi, hak ve ozgurlukleri ve hukuku CATISANLAR ELI SILAHLILAR ICIN DEGIL, SIVIL VE SILAHSIZ BOLGE HALKI ICIN ISTEYELIM.

Yalniz su da iyi bilinmeli ki, hem halk hem de catisma acisindan sorumlu ve yukumlu olan devlettir.

Hem bu catismayi baslatan odur, hem de bolgede sivil silahsiz tanimadan katletmektedir.

Sorun da karsi cikilan da budur.

Yoksa kimse iki koldan da CATISANLARI SAVUNMUYOR.

Tabi CATISANLAR TARAFINDAN OLANLAR HARIC.

Bunlarda bellidir, silahli guc olarak

Diktator gudumlu AKP savas ve terror devleti ve hukumeti ve

PKK ve de silahli uzantilari olan terror orgutleri

Ayrica su da yalnis algilanmasin.

Baris, hak hukuk ve ozgurluk, adalet, esitlik isteyenler, zaten CATISMADA ISTEMEMEKTEDIR.

Cunku CATISAN TARAFLARIN BIRIBIRINI KATLETMESINE DE RAZI DEGILDIR.

Sonucta barisi, adaleti hak ve ozgurlukleri ve hukuku savunan, zaten CATISMAYI DA, SILAHI DA, KATLETMEYI DE KATLEDILENI DE HANGI TARAFTAN OLURSA OLSUN SAVUNMAZ.

Iste bugun ulke ve toplumdaki BARIS/DIRENC TARAFININ OZU TALEBI, ISTEMI, SAVUNUSU, DAYANISMASI, VE HIC BIR SART VE DURUIMDA INSANLIK VE VICDAN DEGERLERI ADINA VAZGECEMEYECEGI DE BUDUR.

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji / Qua Felsefesi / Serbest Dusunurluk / Devrimci Sorgulama / Numenal Devrim - Evensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment