Sunday 14 February 2016

Suriye'deki Son Durum

Bilindigi gibi, AKP savas ve teror devleti ve hukumeti, Kurd toplumuna sadece icerde degil, disarda da savas acmis durumda.

Dun ve bugun, Suriye'deki savasta kendince bir "tehlike goren" AKP gudumlu ordu, misilleme adi altinda YPG/PYD guclerini vurdugunu acikladi.

Suriye'deki savasta taraflari bir hatirliyalim.

Suriye rejimi, kurd milisleri ve Rusya ayni tarafta olarak, hem muhalif gucleri hem de ISID'i vuruyorlar.

ABD ve ayni cizgideki Avrupa ise, muhaliflere dokunmayip, sadece ISID'i vuruyor ve kurd milislere de ISID ile savasta destek oluyorlar.

Kacaksaray gudumlu AKP ise, ISID'i vuruyormus gibi gozukup, muhalifleri besleyerek Rusya, rejim ve kurd milislerine karsi.

Hatta bu konuda kurd milislerden ABD ile farkli dusundugu icin, S.Arabistan, Katar ile ittifakta, guya ISID'i vuruyorlar.

Son duruma gore, S.Arabistan, Turkiye'den askerlerini savasa sokmayi ve Incirlik hava ussunu de kullanmayi onerdi.

Yani T.C. tarihinde ilk defa NATO disi bir guc Turkiye topragini kullanarak karadan ve havadan Suriye'ye girecek.

Burada AKP savas ve teror hukumetinin savas ve teror politikasi ustelik ustune hic vazife olmayan sekilde, ve de Suriye'nin izni olmadan Suriye sinirlarina mudahele etmesi.

Umariz bir 3. dunya savasi cikmaz, ama; Turkiye'nin bu sekilde mudahelesi resmen bir savas acmaktir ve devam ederse de, ne Suriye ne de Rusya buna sessiz kalmaz.

Ustelik, ABD'de YPG/PYD silahli guclerini, AKP'nin gordugu gibi terorist olarak gormedigini ve AKP'nin YPG/PYD'ye askeri bir guc kullanmamasini onerdi.

Cok acik ki, AKP; bu bolgede ISID VE MUHALIF GUCLERI, REJIM VE KURD GUCLERINE TERCIH EDIYOR.

Bu tercihte AKP'yi Suriye politikasinda tek basina birakiyor.

Umalim ki, savas cigirtkanligi yaparak, guneydogu bolgesinde katliamlara ve yurt genelinde de tutuklamalar ve gozaltilara  imza atan AKP; Suriye ic islerine karismaz ve cikamayacagi bir Suriye batakligina ulkeyi suruklemez.

Daha once IRAK savasinda davrandigi gibi davranarak, ulke ve toplumu dis savastan uzakta tutar.

Cunku bu savas sadece ulke ve toplumunun degil, AKP'nin de sonu olur.    

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Bilissel Bilim/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment