Friday 11 July 2014

Bireysel Bilinc Ile Birey Bilinci Farki/Iliskisi

Felsefi tarih olarak Marx'dan sonra; metafizigin ontolojik temeldeki "mustakil var olan varlik" algisini, materyalizm, idealizm ve pozitivizm disinda; farkli bir boyuta INSANOGLU TURUNUN BIRI BOYUTUNA TASIYAN ilk filozof, Nietzche ve onun sorun olarak dile getirdigi, kendince insanligi "gelen tehlike" olarak uyardigi ve METAFIZIGIN HER TURLU VARLIKSAL TEMELINE YENI BIR BOYUT KATTIGI SOSYO-PSIKOLOJIK SORUNLARIN ANA TEMELINI TESKIL EDEN "BOSLUGA DUSME/CANAVARLASMA" NIN YARATILDIGI ILK AKIMDIR

Bu akim ayni zamanda, post modernizmin ve izmsel temelde, sosyalizmin, fasizmin, anarsizmin ve de dunyayi kana bulayan 1.ve 2. dunya savaslarinin emperyalizmin saldiri temelli cikar ulke isgallerinin de temelidir.

Ayni zamanda, INSANOGLU DISINDA TESLIMIYET ICEREN DOGAL ZIHNIYETIN, INSANOGLUNU BIRIBIRINE TESLIMIYETI TEMELINDEKI FENOMENAL ZIHNIYETE GECISININ DE BASLANGICIDIR.

Zaten Nietzche'nin "Tanriyi oldurmesinin" akilciligi da bu temeldedir.

Iste bu INSANOGLU TEMELLI OLAN VE INSANOGLU FARKINDALIGI ICERMEYEN VE INSANOGLUNU BIRI VE TURU OLARAK KARSI KARSIYA GETIREN AKILCILIK, Dunyayi beyinleri her konuda "karistirmis" ve insanligin zihinsel yasaminda yeni ufuklar acmistir.

Iste emperyalist zihniyet bu ufuklardan bireyci akilcilik cikarini saldiracagi ulkelere karsi uygulamakta, soros ideolojisinin mikroayrimciligi ve evengalizmin "dinler arasi dialog" politikasi bu saldiri temellerine dayanmaktadir.

Ayn Rand ise tarihte ilk defa "ben felsefesi" ni SADECE BIREYSEL TEMELDE ORTAYA KOYAN filozoftur.

Birey temelli SADECE BIREYIN BILINCINI ICEREN INSANOGLU TURU BILINCSIZ ONUN BIRININ HER TURLU CIKARINI GUC OTORITE OLARAK USTUNLUGUNU/HAKIMLIGINI MESRU VE MUBAH KILAN bu akimin cesitleri;

Bencilik, bencillik, bananecilik, bireysellik ve bireyci akilcilik olarak cesitlenir.

Bu bir temelli dunyaya bakis acisi ve her turlu akilci soylem ve eylemi iki ana kutuba ayrilir.

Bananecilik pasifizmi

Bireyci akilcilik canavarligi.

Bu akim ayni zamanda batinin POLITIK DEVLETLERDEN, OZGUR BIREY DEVLETLERINE GECISIN BASLANGICIDIR.

Ben daha oceleri nihilizm basliklarinda bu akimin ne temelde canavarlastigini detayli bir sekilde aciklamistim.


Iste fenomenal zihniyetin, insanoglu turu birinin birine yonelik ve turunu karsisina alan bu akim, insanlik adina EGOSAL TEMELLI SAHTE ELBISENIN EN SON VE EN TEHLIKELI akimidir.

Bu akim batida, bananeci bireylerin sadece kendi cikarini dusunen toplumsal yapisi ile, onlari yonlendiren ve yoneten iktidarlarin DISA DONUK EMPERYALIST ZIHNIYET CIKARLI FIZIKI VE ZIHNI SALDIRILARIDIR.

Kisaca; Bireysel bilinc BILINCIN BIREYSELLIGIDIR ve bati kokenli EGOSAL AKILCI VE CIKARI ADINA HER SEYI MUBAH VE MESRU KILAN INSANLIKDISI VE VICDANDISI CANAVARLIKTAN, "SUT DOKMUS KEDIYE" KADAR UZANAN YELPAZEDIR.

Dogal/fenomenal zihniyetin ve insanoglu zihniyetinin en son asamasidir. OZGUR BIREY DUZEYIDIR.

Cesitleri: Bencilik, bencillik, bananecilik, bireysellik, bireyci akilcilik.

Birey bilinci ise, BIREYIN BILINCIDIR ve ZIHINSEL DEVRIME ACIK SINIRSIZ VE SONSUZ OLARAK KAVRAMSAL BILGI SERBESTLIGINI ICERIR. Sadece kendi birsel varliginin FARKINDALIGI VE BILISSELLIGINI DEGIL; KENDI TURUNUN DE BILISSELLIGINI ALGILAYABILECEK BIR BEYIN UFKUDUR.

Evrensel-insan zihniyeti olarak ise ozgur bireyden, serbest bireye geciste; SERBEST BIREY DUZEYIDIR.

Iste ulke ve toplumumuzun belki de olanak olarak yapabilecegi tek sey, CAGDASLASMA ADINA TOPLUMSAL KISILIKTEN, BIREYSEL BILINCI ALGILAYARAK SORUNLARININ BILINCINE VARARAK; BATI GIBI YASAMAK YERINE, HENUZ BATININ YASAMADIGI BIREY BILINCINI KAZANMAK.

Sonucta bati bugune kadar DAIMI OLARAK ONDE OLUSUNU HEP YASANMIS TECRUBESINI KENDI CIKARI DOGRULTUSUNDA DUYGU VE AKIL SOMURUSU OLARAK KULLANMISTIR.

Bizim onumuzde BATININ YASANMISLIGININ ONUNE GECECEK SON BIR OLANAK BULUNMAKTADIR, BU DA BIREY BILINCIDIR.

Cunku bati bireyselleserek, tamamen COGULSAL ALGISINI YITIRMIS VE ZIHINSEL INSANLASMASININ ONUNU TIKAMISTIR.

BIZ ISE HALA TOPLUMSAL TEMELLI BIR COGULSAL ALGIYA SAHIBIZ. TUM YAPILACAK OLAN BU COGULSALLIGI YASATAN BIREY FARKINDALIGI ALGISI VE BU ALGININ COGULSAL OLARAK NIHAYI BOYUTU OLAN INSANOGLU TURU ILE BUTUNLESMESI FARKINDALIGI.

Iste bu SORUNLARIN ALGILANMASINDA VE BILINCLENME YOLUNDA BIREYIN BIREYSELLIGINE SAPMADAN YASANAN ZIHINSEL DEVRIM SURECIDIR.

Bu, yani neden bizlerin batiya nazaran birey bilincine olan degisimimiz ve bati gibi bu bilinci bireysel bilinc duzeyi ve donemi yasamadan elde edebilecegimiz insanoglunun "insanlik algisinin ters isleyisi" basliginda aciklanmistir.

Yoksa bati gibi OLMAK, bu cagdaslikta batinin onune gecebilme firsati kacirmak ve batinin cikarci akilci oyunlarinin bir daha aleti ve araci olmamak adina bu firsati kacirmak ve "INSANLIGIMIZI DAHA COK KAYBETMEK" DEMETIR.
__________________
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

No comments:

Post a Comment